Waarom thuisbatterijen zo belangrijk zijn in 2021

Zonnepanelen hebben één taak: ze vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. Maar ze kunnen die energie alleen maken als de zon schijnt.

Daarom is een thuisbatterij (die het mogelijk maakt om zonne-energie op te slaan voor later gebruik belangrijk: het helpt om het evenwicht te bewaren tussen elektriciteitsopwekking en -vraag.

Lithium-ionbatterijen zijn een manier om deze energie op te slaan – dit zijn dezelfde batterijen die uw telefoon & laptop van stroom voorzien. Waarom lithium? Er zijn veel manieren om energie op te slaan: batterijen die zink of nikkel bevatten; en thermische opslag met gesmolten zout, die warmte genereert, om er maar een paar te noemen. Sommige van deze systemen kunnen grote hoeveelheden energie opslaan.

Lithium is een lichtgewicht metaal waar een elektrische stroom gemakkelijk doorheen kan. Lithiumionen maken een batterij oplaadbaar omdat hun chemische reacties omkeerbaar zijn, waardoor ze stroom kunnen opnemen en later kunnen ontladen. Lithium-ionbatterijen kunnen veel energie opslaan en ze houden hun lading langer vast dan andere soorten batterijen. De kosten van lithium-ionbatterijen dalen omdat meer mensen elektrische voertuigen kopen die ervan afhankelijk zijn. Hoewel lithium-ion-batterijsystemen een kleinere opslagcapaciteit hebben in vergelijking met andere opslagsystemen, worden ze steeds populairder omdat ze bijna overal kunnen worden geïnstalleerd en goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar zijn – waardoor hun toepassing door hulpprogramma’s toeneemt.

De groei op de markt voor elektrische voertuigen heeft ook bijgedragen aan verdere prijsdalingen, aangezien de batterijen een essentieel onderdeel zijn. Wat is een zonne-energie plus opslagsysteem? Veel eigenaren van zonne-energiesystemen zijn op zoek naar manieren om hun systeem aan te sluiten op een batterij, zodat ze die energie ’s nachts of bij stroomuitval kunnen gebruiken. Simpel gezegd, een zonnebatterij is een batterijsysteem dat wordt opgeladen door uw zonnepanelen,

Wat is een megawattuur?

Een megawattuur (MWh) is de eenheid die wordt gebruikt om de hoeveelheid energie te beschrijven die een batterij kan opslaan. Neem bijvoorbeeld een 240 MWh lithium-ionbatterij met een maximale capaciteit van 60 MW. Stel je nu voor dat de batterij een meer is dat water opslaat dat kan worden vrijgegeven om elektriciteit op te wekken. Een 60 MW-systeem met 4 uur opslag zou op een aantal manieren kunnen werken: Energiestroom: maximaal versus half U kunt dus in korte tijd veel vermogen krijgen of gedurende langere tijd minder vermogen. Een 240 MWh-batterij zou 30 MW kunnen leveren gedurende 8 uur, maar afhankelijk van de MW-capaciteit kan het zijn dat deze niet onmiddellijk 60 MW aan vermogen kan krijgen.

Daarom wordt een opslagsysteem aangeduid met zowel de capaciteit als de opslagtijd (bijvoorbeeld een batterij van 60 MW met 4 uur opslag) of – minder ideaal – met de MWh-grootte (bijvoorbeeld 240 MWh). Een batterij van 240 megawattuur wordt op drie manieren gebruikt Hoeveel lithium-ionenergieopslag op nutsschaal is er in het land geïnstalleerd? Van 2008 tot 2017 waren de Verenigde Staten de wereldleider in het gebruik van lithium-ionopslag, met ongeveer 1.000 MWh opslag, en 92% daarvan, of ongeveer 844 MWh, wordt volgens het benchmarkrapport ingezet door nutsbedrijven.

De gemiddelde duur van opslagsystemen voor lithium-ionbatterijen op utiliteitsschaal is 1,7 uur, maar kan oplopen tot 4 uur. Batterijen zijn momenteel verantwoordelijk voor het grootste deel van de kosten van een opslagsysteem – een opslagsysteem bevat een omvormer en bedrading naast de batterij – en nutsbedrijven hebben grote batterijpakketten nodig als ze back-upstroom willen leveren aan al hun klanten.