14 simpele tips om elke dag minder plastic te gebruiken

We dachten niet dat we veel plastic gebruikten …

Dat is totdat we meer begonnen te leren over alle stiekeme manieren waarop het in ons leven sluipt. We waren geschokt (en beschaamd!) Door de hoeveel plastic dat we eigenlijk gebruiken zonder het te merken.

Het goede nieuws dat we er iets aan kunnen doen.

Wat als ik je vertel dat er eenvoudige aanpassingen zijn om de hoeveelheid plastic die je gebruikt te verminderen?

Zou je luisteren of zou je blijven scrollen?

In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige manieren waarop u minder plastic kunt gebruiken.

Waarom zou ik minder plastic gebruiken? Ik zou je kunnen choqueren met allerlei statistieken … Zoals het feit dat experts zeggen dat onze oceanen in 2050 uit meer plastic dan uit vis zullen bestaan. Of dat plastic er wel 1000 jaar over doet om volledig te ontbinden. En dat het beruchte “trash island” in de Stille Oceaan groeit. Maar uiteindelijk komt het hierop neer: Onze samenleving gebruikt veel te veel plastic. Recycling zou niet onze eerste oplossing moeten zijn. Het verminderen van ons gebruik van plastic zou moeten.

Je hoeft niet 100% perfect te zijn. Doe je best en doe wat je kunt. We zijn niet perfect en we leren nog steeds over manieren om plastic uit ons leven te verwijderen. We hebben jarenlang blindelings producten met onnodige kunststoffen gekocht en we blijven fouten maken. We zijn hier niet om te oordelen, maar om u enkele praktische manieren te laten zien waarmee u het plastic in uw leven kunt verminderen (of u nu reist of thuis).

Sommige van deze ideeën werken mogelijk niet voor u. Dat is prima. Begin met wat je kunt veranderen en groei van daaruit. Bonus: veel van deze tips kunnen u ook geld besparen!

1. Hier is een leuke kleine “regel” om te onthouden: verminderen, weigeren, hergebruiken en vervolgens recyclen.

Verminderen: in de eerste plaats, VERMINDER het gebruik van plastic. Zoek alternatieven die u in plaats daarvan kunt gebruiken.

Weigeren: als u plastic voor eenmalig gebruik wordt aangeboden, WEIGER deze dan beleefd. Probeer de gewoonte te doorbreken om die fles water te accepteren of het rietje te nemen dat je samen met je smoothie krijgt. Zeg gewoon neen.

Hergebruik: Als je toch een plastic item krijgt (het overkomt ons allemaal), GEBRUIK het dan zo vaak als je kunt. Geef het meer dan één leven. Reparatie: iets kapot? In plaats van er een gewoonte van te maken dingen meteen weg te gooien, probeer dan eerst je best ze op te lossen. Het zal je verbazen wat een kleine ducttape of naald en draad kan doen.

Recyclen: als laatste redmiddel, RECYCLEER de plastic voorwerpen die je hebt zodra ze niet meer kunnen worden gebruikt. En zorg ervoor dat u ze op de juiste manier recyclet.

2. Stop met het kopen van plastic flessen water.

Stop met het kopen van flessen water en weiger ze beleefd wanneer u ze krijgt, tenzij het nodig is. Vul in plaats daarvan bij de kraan. Wat is de beste herbruikbare waterfles? Antwoord: degene die je REEDS HEBT! Als u echter op zoek bent naar een nieuwe waterfles, investeer dan in een stevige fles die u jarenlang kunt gebruiken.

3. Ga voor Zero Waste voor items die u elke dag gebruikt

Bedenk eens hoeveel plastic dat in de loop van de tijd zal besparen! 100% Zero Waste gaan is voor veel mensen een enorme en ietwat onrealistische stap, maar je hoeft niet alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat het telt. Ik heb het een keer gezegd en ik zeg het nog een keer: begin met wat je kunt veranderen. Hier is hoe u de grootste impact kunt hebben: verwissel een of twee items die u regelmatig gebruikt met een zero waste-alternatief. Denk eerst aan een of twee items die u vaak gebruikt en die bij een plastic verpakking worden geleverd. Bijvoorbeeld wasmiddel, shampoo of handzeep. Dit zijn dingen die u bijna dagelijks gebruikt. Denk maar eens aan de hoeveelheid plastic die u uit uw leven zou kunnen verwijderen als u de verpakking zou kunnen verwijderen …

4. Probeer deodorant zonder plastic

Kies in plaats daarvan voor merken die milieuvriendelijkere alternatieven hebben, zoals een glazen pot of een kartonnen container. Bonus: de meeste merken in milieubewuste verpakkingen zijn ook volledig natuurlijk en bevatten geen aluminium en andere giftige chemicaliën.

5. Reis met back-up

Verantwoord reizen is super belangrijk voor ons, en we hebben er onze missie van gemaakt om zo min mogelijk afval te creëren wanneer weweg van huis zijn.

Meer milieuvriendelijke reistips: Houd je herbruikbare spullen klaar in het vliegtuig, zodat je (beleefd) kunt weigeren als ze alleen plastic keukengerei en bekers hebben. Als u de lokale taal niet spreekt, gebruik dan Google Translate en onthoud (of schrijf op!) De zinnen voor ‘Geen rietje / zak / water, alstublieft’, zodat u beleefd plastic voor eenmalig gebruik kunt weigeren.

6. Wegwerp toiletartikelen

Nu we het toch over reizen hebben … vermijd de volgende keer dat u in een hotel verblijft en u die mini-toiletartikelen ziet, de neiging om ze in uw tas te stoppen. Ik keek er altijd naar en dacht: “Oh, ze zijn zo schattig!” maar nu kijk ik ernaar en denk: “Wat een verspilling van plastic!”. En als u ze toch moet gebruiken (we zijn allemaal onze shampoo vergeten), vul ze dan steeds opnieuw bij, zodat u ze op toekomstige reizen kunt gebruiken.

7. Bewaar herbruikbare tassen in uw auto

Iedereen weet dat je inmiddels herbruikbare tassen zouden moeten hebben, maar een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun tassen (inclusief wij) niet gebruiken, is dat ze vergeten ze mee te nemen. Berg ze op in je auto, je tas of je zakken, zodat je ze niet vergeet.

8. Zeg nee tegen wegwerprietjes

We hebben ze gewoon niet nodig. ‘Genoeg gezegd. Koop in plaats daarvan een zoet herbruikbaar rietje.

9. Gebruik wat je al hebt

We leven in een wereld waarin ons constant wordt verteld dat we meer nodig hebben of dat we het nieuwste model nodig hebben. En er zijn zeker momenten waarop het hebben van het nieuwste model echt de moeite waard, efficiënter of gewoon een stuk cooler is! Maar vaak komt deze ‘consumentenmentaliteit’, die we van jongs af aan met de paplepel ingegoten krijgen. Dit geldt zelfs voor milieuvriendelijke producten. Heb je echt een nieuwe herbruikbare draagtas nodig? Waarom een ​​7e waterfles kopen als je er al 6 hebt die het werk doen. In plaats van een chique, milieuvriendelijke verpakking voor afhaalmaaltijden te kopen, kunt u een verpakking gebruiken die u al in huis heeft. (ja, zelfs als het plastic is!).

10. Herstel het

Maak er een gewoonte van om dingen te repareren in plaats van ze weg te gooien. Beschouw uw bezittingen als uw leven. Doe er alles aan om die levensduur te verlengen en ze niet op stortplaatsen te houden. Oh, en het mag duidelijk zijn, maar als je er een gewoonte van maakt om dingen op te lossen voordat je eropuit gaat en nieuwe koopt, zal je een hoop geld besparen. Psst! YouTube is een geweldige bron!

11. Weg met wegwerpscheermesjes

Scheermessen voor eenmalig gebruik stapelen zich op op de vuilnisbelt, terwijl scheermessen met verwisselbare koppen na verloop van tijd minder afval veroorzaken. Nog beter zijn metalen veiligheidsscheermessen waarvoor je gewoon het mesje vervangt.

12. Bekijk je wattenstaafjes goed

Is het stokje tussen de twee katoenen stukjes van plastic? Zo ja, dan is hier een supereenvoudige ruil: koop de soort de volgende keer gewoon met een papierstift!

13. Stop met het kopen van plasticfolie en zakjes

Deze artikelen voor eenmalig gebruik zijn zo verkwistend en komen op een stortplaats terecht. Het goede nieuws is dat er een aantal echt geweldige alternatieven zijn die keer op keer kunnen worden gebruikt … Bewaar je restjes in plaats van plasticfolie met siliconen deksels of milieuvriendelijke bijenwasfolie. We hebben ze allebei en vinden ze leuk voor verschillende doeleinden. Koop in plaats van wegwerpzakjes herbruikbare siliconenzakken. Zij zijn geweldig!

14. Heroverweeg uw koffie

Dit kan voor sommigen een pijnlijk onderwerp zijn, maar die K-Cup-machines – hoewel handig – creëren een hoop afval. Elke keer dat je een kopje zet, sterft een puppy… eh… een (super onnodige) plastic container wordt op de vuilnisbelt gestort. Als je al een van deze machines hebt, zeg ik niet dat je hem weg moet gooien. Dat zou gewoon een nog grotere hoeveelheid afval op de stortplaats brengen. Maar als u misschien twijfelt over welk type koffiezetapparaat u moet kopen, kies dan voor iets dat bij elke kop geen afval oplevert. Psst! Franse persen, percolators of gietstijlen zijn geweldige alternatieven. Bovendien maken ze naar onze mening veel betere koffie dan K-cups!