Follow:
Persoonlijk

School Story Tag

Binnen exact een week beginnen mijn colleges weer. Dat wordt wel wennen na 3 maanden zomervakantie. Als alles goed gaat wordt dit mijn laatste schooljaar. De perfecte gelegenheid om de ‘school story tag’ in te vullen. Deze kwam ik tegen op het blog van Denise.

large (3)

Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben 21 jaar en begin aan mijn laatste jaar in de bacheloropleiding ‘pedagogie van het jonge kind’ (hogeschool).

Welke niveau(s) heb je gedaan?

De eerste twee jaar van het middelbaar heb ik gewoon ASO gevolgd. Daarna ben ik doorgestroomd naar TSO waar ik handel volgde. Maar dat verliep niet van een leien dakje. Ik kreeg een C attest en besloot naar sociale technische wetenschappen over te stappen. Eindelijk een richting die ik graag deed en goede punten op haalde. Na mijn vierde middelbaar kon ik kiezen om sociale technische verder te blijven doen of gezondheids- en welzijnswetenschappen te kiezen. In deze laatste ben ik afgestudeerd aan het secundair onderwijs. Momenteel volg ik een bacheloropleiding van 3 jaar.

Vind je school leuk?

Ja/Nee: bij mij hangt het af van de omstandigheden (bv. de vakken, taken en toetsen, springuren, docenten). Het middelbaar vond ik minder leuk omdat het zo algemeen was. Nu volg ik een opleiding die ik graag doe. Alleen komen de reflecties mijn oren uit. In de winter haat ik het bijvoorbeeld om springuren te hebben, maar in de lente niet. Dan kan ik bijvoorbeeld lekker gaan shoppen op de Meir.

Wat vond je het het leukste vak op school?

In het algemeen hou ik het meest van sociale, psychologische en pedagogische vakken. In het middelbaar hield ik ook van biologie. Taalvakken zoals Engels deed ik ook graag. Jammer genoeg ben ik een ramp in taalvakken.

large (2)

Wat vond je het stomste vak op school? 

Frans, wiskunde, aardrijkskunde en lichamelijke opvoeding. Deze vakken zijn in mijn ogen not-done. Bij Lichamelijke opvoeding had ik soms zwemmen en ik vond het verschrikkelijk om nadien met nat haar te moeten rondlopen.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

Toen ik op de basis- en middelbareschool zat stond ik om 7 uur op. Mijn scholen in mijn jeugdjaren waren lekker dichtbij. Nu is het iets anders. Als ik les heb om kwart na 8 sta ik om 5u45 op om mijn trein van 7 uur te halen. Ik kan je garanderen dat ik op vroege lesdagen er echt niet uitzie! Heb ik later les dan sta ik op tussen 7u en 8u. Dit verschilt dagelijks, want ik heb geen vast lessenrooster.

Hoe ga je naar school?

Met mijn fiets ga ik naar het station en daar neem ik de trein. In Antwerpen ga ik te voet of neem de tram. Soms word ik met de auto eens naar het station gebracht :).

Wat voor schooltas gebruik je?

In het middelbaar had ik een geliefkoosde zwarte Eastpak. Nu gebruik ik een grote handtas, meestal is dat een H&M model. Als ik veel moet meesleuren neem ik wel een rugzak. Helaas heb ik geen deftige mooie rugzak meer in mijn bezit.

large (4)

Welke beautyproducten zitten er altijd in je schooltas?

Een spiegeltje met borsteltje, lippebalsem, mascara en deodorant.

Wat voor agenda had je vroeger?

Vroeger was ik altijd jaloers op de Nederlandse scholieren, want zij mochten een agenda kiezen. In België is dit in het middelbaar niet het geval. Ik kreeg op mijn schoolt altijd een saaie/eentonige agenda. En vaak als je er foto’s opplakte kreeg je commentaar van de leerkrachten. Sinds ik op de hogeschool zit kijk ik er altijd naar uit om een nieuwe agenda te kopen. Deze komen natuurlijk uit de Hema.

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

Als alles goed gaat ben ik in de zomer van 2015 afgestudeerd als Pedagogisch Coach. Ik vind het spannend, want mijn richting bestaat nog maar 3 jaar. Het liefst wil ik aan de slag gaan in de gezinsondersteuning of in de kinderopvang met kwetsbare gezinnen.

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn schoolhistorie te lezen. Ik kan het haast niet geloven dat ik binnen 1 jaar ben afgestudeerd. In het middelbaar bleef de tijd stil staan, maar aan de hogeschool vliegt het voorbij!

Wat studeren jullie of hebben jullie gestudeerd?

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Michaela

  Wat een super leuke tag! Hopelijk heb je niet vaak vroeg les, want dan moet jij wel erg vroeg opstaan.

  8 september 2014 at 07:36
 • Reply Denise

  Heel veel succes met je nieuwe studie! Leuke tag! <3

  8 september 2014 at 08:34
 • Reply Jana

  Wat een leuke tag! Zelf begin ik volgende week, m’n 1ste jaar in Cross Media Management… Best spannend allemaal.
  Liefs, Jana

  8 september 2014 at 15:16
 • Reply Infinity

  Brrr, Frans!
  Ik ben totaal niet goed in Frans, en daarom is het voor mij ook een not-done vak!

  Liefs,
  Eva ♥

  8 september 2014 at 18:29
 • Leave a Reply