Follow:
Lifestyle

Recept: Havermoutkoekjes

Voor alles is een eerste keer als je begint met bloggen. Zo deel ik vandaag voor het eerst met jullie een heerlijk tussendoortje: havermout-koekjes. Ik kan je al vertellen dat ik het heerlijk vind! 

1

Benodigdheden:  

– twee (rijpe bananen)

– 100 à 150 gram havermout

– chocolade(schilfers)

– kaneel

– lijnzaad

– kokosvezels

IMG_2210

Voor de ingrediënten vormen de bananen en de havermout de basis. Voor de rest kan je zelf kiezen wat je eraan toevoegt. Zo koos ik voor kaneel, chocoladeschilfers (dit vond ik makkelijker dan bijvoorbeeld een reep chocolade), kokosvezels en lijnzaad.

Bereidingswijze: 

– Verwarm de oven voor op 175 à 180 graden (is afhankelijk van oven tot oven)

– Plet de bananen bijvoorbeeld met een vork in een kom (hoe rijper de bananen zijn hoe makkelijker)

IMG_2211– Voeg de havermout bij de bananen. Als je merkt dat het mengsel door de banen nog te papperig is, voeg dan nog wat extra havermout toe. Dit is de reden waarom ik kies voor 100 à 150 gram havermout.

IMG_2212– Voeg daarna de kaneel (ik deed dit op het gevoel), het lijnzaad en de chocoladeschilfers toe en meng dit goed onder elkaar.

IMG_2214– En je beslag is klaar! Maak van het mengsel platte koekjesvormen of bolletjes

IMG_2215– Als extraatje besprenkelde ik de koekjes met kokosvezels. De koekjes kunnen nu voor de 20 à 25 minuten de oven in. Ik had beslag voor 8 à 9 koekjes

IMG_2217– En klaar is kees. Ik liet de koekjes iets langer in de oven. Omdat ik ze graag wat krokanter heb!

IMG_2218Ik ga deze koekjes zeker en vast nog regelmatig maken. Het leuke is dat je veel kan variëren qua ingrediënten. Toch heb ik er altijd graag wat chocolade bij.

Wat is jullie variant van havermout-koekjes?

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

13 Comments

  • Reply Maaike

    Mmm, dat ziet er heerlijk uit! Ik zou dit graag een keer willen proberen! 🙂

    8 juli 2014 at 09:22
  • Reply svenja

    Ik maak ook vaak havermout koekjes met banaan en kokos. Zo verslavend lekker <3

    8 juli 2014 at 09:23
  • Reply Danielle Springer

    Deze week heb ik voor het eerste havermout als ontbijt geprobeerd en ik vind het echt lekker. Wil het wel vaker gaan eten als ontbijt. Ben ook wel benieuwd hoe deze koekjes zouden smaken.

    8 juli 2014 at 11:02
  • Reply alexaslovelyworld

    ziet er goed uit

    8 juli 2014 at 12:05
  • Reply BeautyChef

    Wat leuk! Ik wil ook graag eens proberen zoiets te maken!

    8 juli 2014 at 12:31
  • Reply booksfever

    Dat ziet er een heel lekkere tussendoorsnack uit! Ik hou niet zo van havermout die traditioneel is klaargemaakt maar dit wil ik toch heel graag eens proberen! Zo gezond!

    8 juli 2014 at 16:45
  • Reply Loïs

    Lekker en gezond 🙂

    Liefs,
    http://www.lovesbeautyfashion.blogspot.com

    8 juli 2014 at 17:23
  • Reply Lisa's Beautybabbels

    Oeh, dat ziet er heerlijk uit!

    8 juli 2014 at 17:26
  • Reply Jolet

    Ze klinken heerlijk!

    8 juli 2014 at 17:55
  • Reply Jana

    Ga ik eens proberen 🙂

    8 juli 2014 at 20:05
  • Reply Donna Luisa

    Ik heb ze nog nooit gegeten, maar het klinkt erg lekker! x

    8 juli 2014 at 20:38
  • Reply Annelie

    Ziet er goed uit! ik ben wel benieuwd hoe het smaakt 🙂

    8 juli 2014 at 22:09
  • Reply beautyroad

    Het ziet er in ieder geval al lekker uit, misschien moet ik het ook maar eens maken! 🙂

    19 juli 2014 at 17:56
  • Leave a Reply