Follow:
Persoonlijk

Let’s Get Fit #1

letsgetfit

Deze week besloot ik onverwachts om gezonder te gaan leven. Doordat ik dit niet had gepland liep het op dag drie al fout. Ik wil zeker een gezondere levensstijl hanteren. Vandaag vertel ik jullie mijn doelen waar ik extra aan wil werken. 

Deze week begon ik te overhaast met het strikt letten op mijn voeding en sporten. Zou wou ik drie keer per week naar de fitness en beginnen met de beginnerskalender van blogilates. Naar mijn mening toch iets te overhaast! Ik wil het sporten en een gezonder eetpatroon geleidelijker aan gaan aanpakken. Dit wil ik doen door op regelmatige basis doelen voor mezelf op te stellen. Ik deel alvast mijn doelen waar ik de rest van november extra op wil letten.

Neen durven zeggen als mensen mij iets aanbieden: Op mijn werk of bij mijn oma krijg ik regelmatig zoetigheden aangeboden. Hierop durf ik vaak geen neen zeggen. Maar al die kleine ‘cheats’ worden na een tijd een grote caloriebom!

In de avond een gezonde snack eten in plaats van een koek/chips: Algemeen eet ik overdag gezond, maar in de avond slaat het om. Dan heb ik ineens de drang naar zoetigheid. En mijn favoriete series zijn natuurlijk nog leuker met wat chips. Van deze gewoonte wil ik echt af. De ongezonde tussendoortjes wil ik gaan vervangen door fruit, een hand noten of een yoghurt.

Twee frisdrankconsumpties per week: Ik ben niet zo’n grote frisdrank drinker. Dit doel vormt dus niet zo’n goed probleem. Zo ben ik van plan om mijn frisdrankjes te bewaren als ik buitenshuis iets ga doen. En ik neem sowieso altijd light.

Mijn ‘cheat’ maaltijden meer inplannen: Door ongezondere maaltijden meer in te plannen is het makkelijker om de andere maaltijden gezond te houden. Zo heb ik nu dinsdag jeneveravond van mijn studentenclub. De kans is heel groot dat ik iets ongezonds eet/drink. Nu weet ik dat ik woensdagochtend bijvoorbeeld niet moet ontbijten met een boterham met choco.

Starten met blogila tes voor beginners: Hierbij doe je gedurende één maand elke dag (buiten zondag) een work-out aan de hand van filmpjes. Dit is voor beginners vrij intensief. Maar naar mijn mening haalbaar als je doorzet en het goed plant. Ik ben zeker gemotiveerd om terug vanaf 0 te beginnen. De kalender kan je hier vinden.

1 à 2 keer per week naar de fitness: Drie keer per week en starten met blogilates is mij toch iets te veel van het goed. En ik wil ook mijn lichaam niet vermoeien, maar stilstaan opbouwen. Naargelang mijn tijd wil ik 1 à 2 keer naar de fitness gaan.

Ik hoop dat ik deze doelen kan voltooien. En binnen twee weken mogen jullie een update verwachten.

Wat is jou gouden tip om fit te worden/te blijven? 

Bloglovin TwitterFacebookInstagram – Youtube  

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Simone

  Heeeel goed bezig! Mooi plan heb je gemaakt. Het werkt voor mij ook veel beter om het geleidelijk aan te doen. soms ga ik nog in de mist, maar ik weet het steeds beter op te vangen. mijn cheats worden er minder en kleiner en het sporten wordt meer. Fijn gevoel is dat!

  15 november 2015 at 11:14
  • Reply melissa

   Dankjewel! Je mag sowieso niet te streng voor jezelf zijn, want dan lukt het toch niet. En fijn dat je ‘cheats’ steeds kleiner worden 🙂

   15 november 2015 at 22:20
 • Reply Marloes/GLAMOURMOES

  Heel veel succes! Ik probeer iedere week weer gezond te eten, maar het is lastig als er altijd iets lekkers in huis is.

  15 november 2015 at 16:50
  • Reply melissa

   dankjewel! En het is inderdaad niet makkelijk 🙂

   15 november 2015 at 22:20
 • Reply Irma

  Wat gaaf dat je wilt gaan voor een gezonde levensstijl. Ik ga denk ik eens met je mee doen!

  15 november 2015 at 19:09
 • Reply Life As We Know It #27: Time Is Passing By |

  […] Dinsdag waande ik mij aan een fitnessbeurt. Vorige week wou ik impulsief mijn levensstijl aanpassen. Maar op dag drie ging ik al compleet de mist in. Vanaf deze week wil ik het geleidelijker gaan aannemen. Gisteren verscheen hierover alvast een artikel. […]

  16 november 2015 at 06:46
 • Leave a Reply