Follow:
Persoonlijk

Het leed dat een eindwerk heet

het leedDeze week was ik van plan om een korte blogpauze te houden om goed te kunnen starten met mijn eindwerk. Na het verhelderende hoor- en werkcollege van afgelopen maandag was ik enorm gemotiveerd. Tot ik vandaag een minder leuke e-mail kreeg. 

Vanaf vandaag wou ik deftig beginnen met mijn bachelorproef. Ik dien deze tegen 11 januari 2016 vervroegd in. Na mijn pedicure begon ik zeer geconcentreerd met het doornemen van de informatiebundel onderzoeksvaardigheden en een eerste brainstorm. Als ik dingen op mijn gemak wil doornemen kruipen daar al snel enkele uren in.

Normaal ben ik een persoon die meermaals per dag mijn (school)mail controleer – met uitzondering van vandaag. Ongeveer rond half 3 deze middag opende ik voor het eerst mijn mailbox. Er stond één nieuwe mail in van de docent. Toen ik het las begon ik bijna meteen te huilen. Mijn praktijkgericht onderzoek was door de hogeschooldiensten niet goedgekeurd en niet meer bruikbaar/relevant.

Ik was meteen in paniek! Mijn eindwerk dien ik al vervroegd in en nu moet ik nog een ander onderwerp zoeken. De leukste onderwerpen zijn al gekozen en ik ben nog eens kieskeurig als het op een onderwerp aankomt. Voor ongeveer één uur zag ik mijn eindwerk even niet meer zitten.

Maar er is goed nieuws! Ik kreeg een nieuwe mail met de mededeling dat de docent zich vergist had. Ik sprong meteen een gat in de lucht van opluchting. Wel is het niet leuk voor de andere persoon in kwestie.  Ik kan weer gemotiveerd aan de slag. Dus mensen controleer meermaals of je de juiste afzender hebt. Je wil toch niemand onnodig stress bezorgen.

Ik denk wel dat ik de komende maanden nog veel ga vloeken over ‘het leed dat een eindwerk heet’. Wat volkomen normaal is!

Vinden jullie het leuk dat ik tussendoor zo’n persoonlijke kleine artikeltjes schrijf (om mijn hart te luchten)?

Bloglovin TwitterFacebookInstagram – Youtube 

Liefs Melissa x

 

Related:

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply pauline

  OMG!!!! Zo erg! Ze mogen wel beter controleren toch… Wat een opluchting, veel succes nog!

  7 oktober 2015 at 16:19
 • Reply Annette

  dat zal even flink schrikken zijn geweest. Niet leuk voor de ander maar toch fijn voor jou. Veel succes met je eindwerk!

  7 oktober 2015 at 17:20
 • Reply Versatile Eva

  Oh, ik zou echt zó hard beginnen stressen! Gelukkig was het een vergissing van de prof! Wel jammer voor die andere persoon natuurlijk. Leuk om eens zo’n persoonlijke artikeltje te lezen!

  7 oktober 2015 at 17:41
 • Reply Nikki | The Ginger Diaries

  Omdat ik zelf aan mijn thesis aan het schrijven ben kan ik je paniek gewoon voelen. Ik zou ook even niet meer weten waar ik het had! Gelukkig is het goedgekomen, maar wel een énorm vervelende fout van de school. xo

  7 oktober 2015 at 18:31
 • Reply Kim | Kimsbloglife

  Oei, kan me voorstellen dat dat even schrikken was! Gelukkig hadden ze zich vergist! Nu kan je volop aan het werk! En ik kan je 1 tip geven: onderschat het niet, maar overschat het ook zeker niet! Ik zag het altijd als zo een grote opdracht die ik nooit af zou krijgen, waardoor ik het altijd uitstelde om eraan te werken… Maar uiteindelijk moet het toch af, dus kan je er maar beter meteen voor gaan! Je kan het eigenlijk gewoon zien als een hele grote taak, en je hoeft er ook gewoon op door te zijn. Eens je erin vliegt komt het snel in orde! En niet te veel twijfelen, gewoon doen 😉

  7 oktober 2015 at 20:01
 • Reply Saraya

  Oei, ik kan mij enorm voorstellen dat je dit moment kon huilen! Maar gelukkig is je eindwerk toch goed 🙂
  Ik ben echt blij voor jou meid,anders was al het werk voor niets geweest en dat is toch niet zo leuk!
  X

  7 oktober 2015 at 20:17
 • Reply Marie

  Goh amai ik zou ook flippen! Heeeel veel succes met je bachelorproef! Ik ben ook hopeloos op zoek naar een onderwerp …

  8 oktober 2015 at 08:07
 • Leave a Reply