Follow:
Persoonlijk

Health-spiration #1

Is zondag bij jullie ook de dag om eens goed te zondigen? Bij mij helaas wel en zeker als mijn oma op bezoek komt. De laatste tijd is mijn voedingspatroon er zo erg aan toe dat het tijd is voor verandering. So it’s time for some life chaning!

98e0d4a838a6aab7c250006779c0cf78

Al weken zeg ik dat er iets moet veranderen maar veel verandering heb ik nog niet gemerkt. Ben ik te streng voor mezelf of lukt het niet alleen? Ik denk dat verschillende factoren daarin een rol spelen. Het is dus tijd om een andere weg in te slaan. De ‘fitspiration’ artikels op het blog van Justine hebben mij gemotiveerd om mijn eigen rubriek hierover te maken ‘health-spiration’. Op deze manier kan ik mijn gedachten met jullie delen en sta ik er niet helemaal alleen voor.

Algemeen wil ik gezonder gaan leven op vlak van o.a. voeding, sporten en zelfvertrouwen. Wat jullie niet weten is dat ik in 2011-2012 ongeveer 32 kg ben afgevallen. Natuurlijk ben ik trots op mezelf, maar de overtollige huid maakt mij onzelfzeker (geen crop tops en bikini’s voor mij). Met andere woorden wil ik positiever in mijn schoenen staan. Het opstarten van mijn blog is een stap in de goede richting.

Voor mezelf heb ik de volgende begindoelen opgesteld:

♥ 2 à 3 keer gaan joggen (met de start to run app van Evy)

♥  minimum 3 keer per week spierversterkende oefeningen doen (weet iemand leuke workouts?)

♥ gezondere tussendoortjes zoals fruit, groenten, rijst- en maïskoeken (geen tussendoortjes boven de 100 kcal)

♥ veel water drinken en maximum 2/week iets van frisdranken

♥ beter plannen (zeker tijdens mijn lesdagen)

♥ geloven in mijn blog

Deze doelen zijn ‘vaag’ geformuleerd. In de toekomst wil ik ontdekken wat voor mij werkt en mijn doelen specifieker maken. Om de twee weken zal je een update vinden over mijn vorderingen. Tips zijn altijd welkom!

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Aurelie

  Leuke post! Ik ben de laatste tijd ook bezig met het ‘ontwikkelen’ van een gezonde levensstijl. De filmpjes van Blogilates zijn echt een aanrader als je op zoek bent naar workouts om je lichaam wat strakker mee te krijgen.

  5 oktober 2014 at 08:52
 • Reply Beautyjuf

  Heel veel succes, meid! Ik ga duimen voor je dat het gaat lukken. Wat knap dat je trouwens al zoveel bent afgevallen. Wat een doorzettingsvermogen heb jij! Wees trots op jezelf met hetgeen je al bereikt hebt.

  5 oktober 2014 at 09:31
 • Reply Sas

  Erg leuke post & veel succes!

  5 oktober 2014 at 09:49
 • Reply Daniëlle Springer

  Wat een goede doelen heb je opgesteld! Succes!

  5 oktober 2014 at 11:17
 • Reply Sara - Window On My Wardrobe

  Goede doelstellingen! Veel succes ermee!

  X Sara

  5 oktober 2014 at 12:50
 • Reply Agneta

  Heel veel succes met het behalen van de mooie doelen!

  5 oktober 2014 at 13:49
 • Reply Mariëlle

  Wow goede doelen hoor, ik krijg mezelf echt niet zo ver…

  5 oktober 2014 at 17:06
 • Reply bymarlayne

  Succes met het behalen van je doelen!

  5 oktober 2014 at 20:23
 • Reply Jana

  Je hebt mooie doelen opgesteld! Dat van de frisdrank doe ik zelf ook 🙂 Heel veel succes! x

  5 oktober 2014 at 21:13
 • Reply Maaike

  Ontzettend knap dat je al zoveel bent afgevallen! Ik heb een tip voor een gezonde snack: nootjes! Die vullen altijd zo snel 🙂

  7 oktober 2014 at 17:33
 • Leave a Reply