Follow:
Varia

Film op zaterdag #2: Burlesque

large (7)

Elke zaterdag laat ik jullie een film zien die ik recent heb gezien. Op deze manier (her)ontdekken jullie misschien leuke films om gezellig in het weekend te kijken. Deze week is het de beurt aan Burlesque met Christina Aguilera en Cher in de hoofdrol.

Burlesque

‘Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.’ (bron)

Wauw, het is echt lang geleden dat ik aangenaam verrast was door een film. Burlesque was toevallig op tv en ik besloot om de film op te nemen. Na mijn weekendwerk besloot ik om in de zetel te ploffen en naar de film te kijken. Voornamelijk het showgehalte spreekt mij enorm aan. Wat heeft Christina toch een prachtstem en kan ze de show stelen.

Bij deze film moet je geen al te serieuze verhaallijn verwachten, maar die is eerder een beetje ongecompliceerd en wat cliché. Echter vond ik dit juist het leuke aan de film. Na een drukke dag kijk ik het liefst een film die wat meer cliché gehalte vertoont. Het was juist door het showgehalte dat ik deze film goed vond. Oké, het is misschien soms wat extravagant voor jongere kijkers. Je kan het zien als een andere versie van Magic Mike (alleen is Magic Mike zeker nog excentrieker).

Een extra leuk puntje is dat Eric Dane meespeelt (beter gekend als Dokter Sloan uit Grey’s Anatomy). Ik kan je deze film aanraden als je op zoek bent naar een film met veel show en je toch van een cliché-verliefde-verhaallijnen houdt.

Score: 4/5

Bloglovin TwitterFacebookInstagram

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Jolien

  Ik heb hem nog niet gezien maar hij klinkt erg leuk! 🙂

  5 september 2015 at 11:11
 • Reply Naomi in Wonderland

  Ik heb hem al enkele keren gezien en ik blijf het een heerlijke film vinden! geweldige songs, mooie kostuums, de mannelijke lead is ook niet on-aardig. Leuke film.

  5 september 2015 at 11:42
 • Reply Saraya

  Ik vind de film prachtig & heb de film op dvd en al ondertussen drie keer bekeken 🙂 X

  6 september 2015 at 04:13
 • Leave a Reply