Follow:
Varia

Film op zaterdag #1 – Case 39

case39-1Net zoals zoals bij series kan ik genieten van een leuke film. En laat het nu net lukken dat ik weer in een filmperiode zit. Vanaf nu kan kan je hier op zaterdag terecht voor filminspiratie. Kijk je mee? 

In deze nieuwe rubriek kan je op zaterdag films vinden die ik recent heb gezien. Je mag per film een korte samenvatting, trailer en mijn mening verwachten. Ik hoop met deze rubriek jullie (nieuwe) filminspiratie te geven. We willen er nog niet aan denken, maar het najaar staat binnenkort voor de deur. En het is toch een periode waarin er meer films en series worden gekeken

Voor deze nieuwe rubriek werd ik ook een beetje geïnspireerd door Charlotte. Op haar persoonlijke blog kan je vanaf september evenals een film gerelateerde rubriek verwachten. Daarbij ligt de focus voornamelijk op de acteurs en actrices. Wat de rubriek specifiek inhoudt is nog even een verassing. Maar hou zeker haar blog in de gaten!

Case 39

‘Maatschappelijk werkster Emily Jenkins (Reneé Zellweger) krijgt de opdracht om de familie van de 10-jarige Lilith Sullivan (Jodelle Ferland) te onderzoeken. Haar cijfers zijn namelijk enorm gezakt en een emotionele kloof tussen haar en haar ouders is ontstaan. Emily verdenkt Liliths ouders ervan dat ze haar mishandelen en legt op haar werk het plan voor om het kind van haar ouders te scheiden. Emily’s nachtmerrie komt uit als Liliths ouders hun dochter proberen te vermoorden door haar in de oven bij hen thuis te duwen. Emily kan Lilith op het nippertje redden met hulp van detective Mike Barron (Ian McShane). Lilith wordt vervolgens aanvankelijk naar een kindertehuis gestuurd, maar ze smeekt Emily om voor haar te zorgen. Met toestemming van haar werk besluit de kinderloze Emily voor haar te zorgen tot er een passend gastgezin is gevonden. In de tussentijd worden Liliths ouders, Edward en Margaret (Callum Keith Rennie en Kerry O’Malley) in een psychiatrische inrichting geplaatst.’  (bron)

Over het algemeen kijk ik weinig horror en thriller films. Ja, ik ben meer het type voor komedies, romantische films of fantasiefilms. Toen ik bij een vriendin bleef logeren kwam ik de film Case 39 tegen. Eerlijk werd ik aangetrokken tot de acteurs: Renée Zellweger en Bradley Cooper. Ik was vooral benieuwd naar hun acteerprestaties in een horrormovie.

Wel ik moet zeggen dat film mij aangenaam verrast heeft. Er komen weinig onrealistische overdreven bloederige slachtpartijen aan te pas (je weet wel wat ik hiermee bedoel). Iets wat ik niet graag heb in een film. Ik heb liever dat er spanning word opgebouwd en dat je eens goed verschiet. Voornamelijk de spanning vond ik goed tijdens de film. Echter heb je de clue van de film snel door, maar dat vond ik niet storend. Ik kan je deze film zeker aanraden als je Renée Zellweger is wil zien spelen in een andere rol als Bridget Jones.

Score: 3/5 

Bloglovin TwitterFacebookInstagram

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Ina

  Ziet er een fijne film uit. ga ik zeker eens kijken op een filmavondje!

  29 augustus 2015 at 10:43
 • Reply Linda

  Deze ga ik zeker even onthouden, fijne review en dit lijkt mij inderdaad ook een fijne zaterdag avond film!

  29 augustus 2015 at 12:20
 • Reply Saskia

  Klinkt wel als een film welke ik graag zou willen kijken. Ik houd ook totaal niet van slachtpartijen enzo 🙂

  29 augustus 2015 at 12:54
 • Reply Jolien

  Leuke nieuwe rubriek! 🙂 Dit klinkt trouwens echt als een film die ik graag zou zien!

  29 augustus 2015 at 20:51
 • Reply Naomi in Wonderland

  Leuk hoor! Ik kijk echt graag naar films en ik kende deze eerlijk gezegd nog niet. Ziet er wel uit alsof ik hem geweldig ga vinden. Ik ben een grote fan van Thrillers, zolang het geen horror wordt!

  30 augustus 2015 at 13:45
 • Reply Versatile Eva

  Zelf ben ik ook meer van de komedies en de romantische films, ik heb het niet zo voor horror!

  30 augustus 2015 at 18:33
 • Reply jana

  Ik heb deze film gezien 😀 Ik vond het een goede film 😀

  30 augustus 2015 at 19:51
 • Reply Life As We Know It #20: Herexamen, havermoutwafels en kuisen | Mellavieee

  […] ♥ Ontbijt bij men lieve vriendinnetje Nathalie <3 Ik bleef er slapen en we hielden een filmmarathon. We keken er onder andere Case 39. […]

  31 augustus 2015 at 06:41
 • Reply Charlotte

  Maandag is het eindelijk zo ver. Mijn eerste Movie Monday, joepie! Ik ben er best wel trots op eigenlijk. (Ja ja, ik ben eindelijk eens aan het vooruit bloggen.)

  Deze film ken ik nog niet. Lijkt me wel leuk, alleen ben ik niet zo’n fan van Renée. Alleen als Bridget Jones kan ik haar tolereren..

  5 september 2015 at 00:00
 • Leave a Reply