Follow:
Lifestyle

Boektober – de boeken die ik ga lezen

1Tijdens het najaar hou ik ervan om gezellig een boek te lezen onder een dekentje. Toen Dagmar oktober uitriep tot ‘Boektober’ werd ik meteen enthousiast. Vandaag laat ik jullie zien welke boeken ik de komende weken ga lezen. 

2Tijdens Boektober is het de bedoeling dat je jezelf uitdaagt om een x-aantal boeken te lezen. Om dit leuker te maken is er op Facebook en event aangemaakt. Op deze manier kan je met alle deelnemers communiceren en (boek)ideeën uitwisselen. De komende maand ga ik drie boeken lezen: Mooie meisjes, Het meisje op de trein & Shopaholic naar de sterren. Drie boeken lijkt mij een goede hoeveelheid, omdat ik ook begin met mijn eindwerk.

3

Becky Brandon is samen met haar echtgenoot Luke en dochtertje Minnie in Hollywood aangekomen. Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Er is zoveel te zien en te doen. Natuurlijk moet Becky ervoor zorgen dat Minnie op de juiste A-lijst peuterschool terecht komt. Daar is een…eh…helpende hand voor nodig. Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is geen excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg is niemand echt onder de indruk van Becky’s frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala. Maar wie is die superdunne, superblonde heks aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Billington! Op de rode loper loop iedereen rood aan – als Shopaholic naar de sterren gaat.

Toen ik het boek in de bib zag nam ik het meteen mee. Ik moet bekennen dat dit het eerste boek is dat ik ga lezen van Sophie Kinsella. Maar ik heb al veel goeds over haar gehoord en natuurlijk heb ik de film Confessions of a Shopaholic gezien. Als dit boek mij bevalt ga ik zeker de andere boeken uit de reeks lezen. Nu was het logischer geweest dat ik het eerste boek uit de reeks las, maar omgekeerd gaat ook!

4

Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar wanneer Claire alsnog de waarheid over de verdwijning van haar zusje ontdekt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

5

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is -in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Wauw, hoe mysterieus zijn de boekflappen van Mooie meisjes en Het meisje op de trein niet? Deze boeken heb ik sinds deze zomer, maar ik heb ze speciaal bewaard voor tijdens de herfst/winter. Ik  vind dit echt verhalen om gezellig op de bank te lezen (terwijl het buiten regent) met een warm drankje. Naar deze laatste twee ben ik dan ook het meest benieuwd!

6Aan het einde van ‘Boektober’ zal ik jullie zeker een update geven. Dus hou mijn blog dan zeker in de gaten! Voor alle boekliefhebbers is er ook de website/app Goodreads. Dus als je graag leest zou ik er zeker een kijkje opnemen. Mij kan je alvast hier toevoegen onder je Goodreads vrienden.

Doen jullie mee aan Boektober? 

Bloglovin TwitterFacebookInstagram – Youtube 

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply JOLIEN

  oH LEUK, ik wil ook wel meedoen!

  30 september 2015 at 14:20
  • Reply melissa

   Zeker doen!

   30 september 2015 at 15:57
 • Reply jana

  Ik lees niet echt boeken moet ik zeggen, maar ik ben wel benieuwd geworden naar het boek ‘ het meisje in de trein 🙂

  30 september 2015 at 21:38
 • Reply Saraya

  Lijken mij hele,fijne boeken, vooral de laatste boek lijkt mij erg leuk 🙂
  X

  30 september 2015 at 22:20
 • Reply Jolien

  Lijken mij leuke boeken! Vooral naar ‘het meisje in de trein’ ben ik erg benieuwd, ik lees er altijd positieve dingen over 🙂 Alvast veel leesplezier!

  30 september 2015 at 22:40
 • Reply Versatile Eva

  Wat een leuke challenge! Ik ga zeker overwegen om ook me te doen. Leuke boeken ga je lezen! (:

  1 oktober 2015 at 14:41
 • Reply Kirsty

  Succes en veel plezier met het lezen van deze boeken! Ik heb zelf ook nog even gedacht of ik mee zou doen, maar ik ben bang dat ik mijzelf dan teveel druk op leg; ik lees eigenlijk altijd al vrij veel.

  1 oktober 2015 at 20:45
 • Reply Sarah

  Ik ben niet zo van de chickflicks, maar de laatste twee boeken klinken super goed! Die ga ik onthouden 🙂

  2 oktober 2015 at 08:25
 • Leave a Reply