Follow:
Lifestyle

6 Redenen Waardoor Ik Minder Goed Kan Slapen

Met mijn huidige examens is het niet altijd makkelijk om de slaap te vatten. Door allerlei dingen kan ik uren wakker liggen. Vandaag deel ik met jullie de obstakels waardoor ik minder goed (op tijd) kan slapen.

♥ Zondag is mijn uitslaap- en relaxdag. Hierdoor spendeer ik enkele uren in mijn bed met bijvoorbeeld Netlfix. Helaas is maandag een-vroeg-opstaan-dag. Het valt op zondagavond regelmatig voor dat ik niet op tijd ga slapen en de slaap moeilijk kan vatten. Mijn slaappatroon is dus snel om zeep.

♥ Ik heb het geluk in een rustige buurt te wonen. Het kan wel voorvallen dat de honden uit de buurt in de avond of de ochtend beslissen een blafconcert te organiseren. Hier kan ik mij soms aan irriteren.

♥ Als ik een goede nachtrust wil moet het pikkedonker zijn! In een minder goede verduisterde kamer kan ik minder goed slapen. Indien ik ergers anders logeer hoop ik dat er steeds goede raamafscherming is. Bij dakraam-gordijn.be kan je onder andere ideale verduisteringsgordijnen van VELUX vinden. Voordeel van raamdecoratie is dat het leuk staat, het een beetje isoleert en natuurlijk dat er niks beter bestaat om het donker te maken!

♥ Piekeren over 101 dingen. Nu met de examens ervaar ik meer stress bij mezelf. Als ik ’s avonds in bed lig beginnen mijn hersenen overuren te maken. Zeker de avond of nacht voor mijn examen is dit niet tegen te houden. Hopen dat al de leerstof in mijn hoofd blijft zitten en ik niet ga buizen. Van mezelf ben ik sowieso een overdenker.

♥ Van lugubere films en televisieprogramma’s kan ik ook uren wakker liggen. Horror en thrillers kijk ik zelfden alleen. Maar neem nu bijvoorbeeld het programma de Kroongetuigen’. Ik vind het een fascinerend programma, maar na het kijken lig ik toch een beetje paranoia in mijn bed. Tja, al die dingen hebben zich echt voorgedaan.

♥ De afleiding van sociale media. Als ik echt niet kan slapen, check ik om de 5 minuten mijn sociale media. Eigenlijk is dit onnuttig, want in de nacht is er bijna niemand online. Daarbij lig ik meestal in het donker en word ik geprikkeld door het licht van mijn gsm. Door deze prikkeling val ik nog moeilijker in slaap.

Toch een heleboel dingen waardoor ik minder goed kan slapen. Gelukkig heb ik geen last van een partner die in de nacht snurkt, heel het bed inneemt of het deken afpakt – haha.

Waardoor kan jij moeilijk slapen?

Bloglovin – Twitter – Facebook – Instagram – Youtube 

Liefs Melissa x

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Eva

  Herkenbaar allemaal! Mijn kamer moet ook helemaal donker zijn voordat ik echt goed slaap en inderdaad, op zondag laat slapen en op maandag weer vroeg je bed uit, is geen goede combinatie.

  25 januari 2017 at 16:01
 • Reply kimmetjekims

  Wat vervelend, maar zo herkenbaar. Vooral social media, ik blijf maar checken haha, wat erg eigenlijk..

  26 januari 2017 at 09:53
  • Reply melissa

   Zo herkenbaar! Ik probeer er de laatste tijd toch wel wat op te letten 🙂

   26 januari 2017 at 10:16
 • Reply Marsha

  Ik kan echt niet tegen licht en geluid. Ik ben een hele lichte slaper dus ik ben zo wakker.

  27 januari 2017 at 17:22
 • Leave a Reply